SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Szabad Demokraták Szövetsége támogatta az energetikai privatizációt, és ezen véleményét még a történtek fényében sem kívánja megváltoztatni. Támogatta az energetikai privatizációt, beleértve a villamosipari privatizációt, elvi és gyakorlati meggondolásból.
Elvi meggondolásból azért, mert jól tudjuk, hogy a gazdasági rendszerváltás fő kérdése a privatizáció, és a privatizáción belül a leglényegesebb terület az energetikai privatizáció. Gyakorlati meggondolásból támogattuk a privatizációt azért, mert tudjuk, hogy az energetikai infrastruktúra és ezen belül különösképpen a villamosenergia-termelő infrastruktúra milyen jelentős tőkebevonást igényel ahhoz, hogy talpon maradhasson egyáltalán a rendszer.
(9.30)
Támogattuk tehát a privatizációt, nem adtunk azonban felhatalmazást arra, hogy minden más szempontot messze megelőzően, esetenként kizáróan csakis az árbevétel szempontjai érvényesüljenek. Ezért mi is úgy gondoljuk, hogy komoly figyelmet érdemel az a jelentés, amit az Állami Számvevőszék szakértői állítottak össze, és amit a napirend előtti felszólalásában Dávid Ibolya bemutatott.
Hogy ez mennyire így van, azt azzal tudnám alátámasztani, hogy mi körülbelül három hónappal ezelőtt egy belső interpelláció keretében az SZDSZ frakcióülésén Csiha Judit miniszter asszonyhoz fordultunk, és ezekre a kérdésekre, hasonló kérdésekre választ kértünk. A válasz tudomásom szerint most készül, azonban a tisztesség úgy kívánja, hogy az ÁSZ jelentésének... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) ...figyelembevétele mellett hallgassuk meg az ÁPV Rt. válaszát is, hallgassuk meg az ÁPV Rt. szempontjait is, amik mind ez ideig nem kerültek elénk. Ha ez elkészül, azt hiszem, a kettőt együtt összevetve tudunk... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) ...méltányos képet és ítéletet alkotni a privatizáció gyakorlatáról. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir