T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném a tisztelt Ház és mindenki előtt rögzíteni, hogy az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium többé-kevésbé egyetért azzal, amit Csépe képviselő úr elmondott. Talán a képviselő úr előtt is ismert, és talán itt, az ország Házában több képviselő úr is tudja, hogy az Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium tavaly is felvállalta az egyeztetést a törvény előkészítésének segítése érdekében. Örömmel közölhetem képviselő úrral, hogy ez az egyeztetés a holnapi napon 2 órakor folytatódni látszik. Reméljük, ennek rövidesen eredménye lesz, azaz a kormány be tudja nyújtani a törvénymódosítást.
Természetesen a törvény módosítása nélkül is sok mindent lehet tenni a kamarákkal együtt a különböző pénzalapok kezelésében. A Ipari, Kereskedelmi és Idegenforgalmi Minisztérium már a tavalyi évben is kérte, igényelte a kamarák képviseletét az alapok elosztásánál. A szakértelmére támaszkodtunk, és mindenféle olyan előterjesztésben, amely a kis- és középvállalkozásokat érintette, vagy gazdasági kérdésekkel összefüggésben volt tárgyalható, a kamarák véleményét és szakértelmét kértük, igényeltük.
(8.40)
Szeretném még elmondani azt, hogy a területfejlesztési tanácsok megalakulásával a kamarák szerepe ott is egyértelműen jelentkezik, a regionális területfejlesztési tanácsoknál domináns a kamarák szerepe. Tehát úgy hiszem, hogy az 1994. évi XVI. törvény IV. fejezetében rögzített feladatok, amelyek pontonként mondják el a kamarák gazdasági fejlesztésben való közreműködését, egyértelműen fontosak a kormány számára, és ennek érdekében meg is teszi, hogy a törvénymódosítást kezdeményezi. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir