SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem tagadtam a múltkori alkalommal sem, és most sem fogom azt mondani, hogy nem tett meg mindent annak érdekében, hogy a földhivatalok elvégezzék a munkájukat. Én az ön válaszát korrektnek tartom, ennek ellenére én nem tudom elfogadni ezt a dolgot, hiszen az ellenzéki - és minden parlamenti - képviselőnek az a dolga, hogy ellenőrizze a kormány munkáját, és legalább azokat az ígéreteket, amit személy szerint megtesznek - így például ön megtette nekem -, azokat teljesítse. Nem hivatkozott semmiféle olyan körülményre, ami hátráltatta volna azt, hogy a földhivatal ezt a munkát elvégezze. Nem történt olyanfajta pénzelvonás, nem történt katasztrófa, nem dőlt össze a földhivatal, semmi olyan dolog nem történt, ami miatt nem lehetett volna elvégezni ezt a munkát.
Én tudom azt, hogy a földhivatalban dolgozók rengeteget dolgoznak. Tudom azt, hogy az ő körülményeik nem jók. Nem jó megoldás az, hogy vezetőket kell eltávolítani, mert nem hajtják végre a munkájukat akkor, hogyha a feltételek adottak. Ha nem adottak a feltételek, akkor nagyon szomorú helyzetbe kerülnek, és végül is csak azt a helyzetet akarom ezzel vázolni, hogy nem hibáztatva a földhivatal munkatársait, a kormányra hárul egyszerűen az a felelősség, ami az állampolgároknak a ki nem szolgálását jelenti. Így például azt, hogy az adott földhivatal nem teljesíti a szolgáltatásait, az azt jelenti, hogy az állampolgárok nem tudnak élni a jogállamban biztosított jogaikkal. Így például nem működik az a rendszer, amelyik csak egyoldalú, tehát csak én fizetek késedelmi kamatot, csak én kérek sürgősségi eljárást, és ezért külön fizetek, a másik oldalról, az állam oldaláról pedig semmi sem történik.
Ezért a Fidesz-Magyar Polgári Pártnak az a javaslata, hogy abban az esetben, hogyha nem történik meg az államigazgatási eljárásban megszabott határidő, abban a pillanatban az állam is fizessen késedelmi kamatot, késedelmi díjakat annak az állampolgárnak, akit ez az ügy érint. Sajnálom, de a választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon. Közbeszólás ugyanott: Így van!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir