DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miniszter úr elmondta azokat a problémákat, amelyek ide vezettek. Felesleges valóban most azon vitáznunk, hogy személy szerint kik voltak a felelősek. De azért gondolom, aki aláírta azt a szerződést, és jelenleg is fontos pozíciót tölt be mind pártjában, mind a parlamentben... - tehát Kádár Béla akkori miniszter urat mégis nagyobb felelősség terheli, mint általában inkább, úgy gondolom, a mai kormány tagjait.
De hogy ne a problémákról, az elmúlt időről vitázzunk, valóban mindent meg kell tennie a kormánynak e probléma megoldása érdekében. S azt gondolom, ezt az a nemzeti agrárprogram szolgálja, amelyből, reméljük, hamarosan agrár-alaptörvény lesz, amely részletesen szabályozza ezeket a kérdéseket és nem egy-két évre, hanem hosszú távra.
(15.10)
Az fogja majd szolgálni valóban a megoldást, hogy egy komplex vidékfejlesztést ír elő, és a támogatások nagy része már ebben az évben is közvetlenül a termelőkhöz megy. Így lehet kismértékben kiküszöbölni ezeket a problémákat, amelyeket az európai uniós jogszabályok is elfogadnak, ezt kell nagyobb mértékben kihasználnunk. Egy úgynevezett komplex vidékfejlesztési programot kell megvalósítanunk, amelynek lehetnek esetleg úgynevezett szociálpolitikai árnyoldalai is, ahogyan ezt a német példa is láthatóvá teszi előttünk. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir