CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Varga Mihály hozzászólásához kapcsolódva úgy vélem, hogy a gazdaság fejlődésének akármelyik területére gondolunk - akár a mezőgazdaságra is -, annak egyik alapvető feltétele a kellő jogbiztonság. Tanúi lehettünk annak az utóbbi években, hogy éveken keresztül mindig évente változnak a jogszabályok.
(9.30)
Itt azonban most már nemcsak erről van szó, hanem az egyik év végén meghozott jogszabályt - nem először - nagyon gyorsan változtatni kell. Ez elég súlyosan esik latba. Azonban még súlyosabban esik latba ez a jelenlegi helyzet, ami a mezőgazdasági kistermelőket érinti, mert itt tulajdonképpen arról van szó, hogy mintegy 300 ezer embernek a helyzete a kormány részéről nem megfelelően lett megítélve, amikor ezeket a jogszabályváltozásokat a múlt év végén a parlament elé terjesztette, és a többség megszavazta.
Itt arról van szó, hogy a szegénységgel, a szegénység terjedésével igazában nem tud szembenézni a kormány. Itt sajnos olyan esetek vannak, amikor egyes termelőknél a fizetési kötelezettség nagyobb, mint a tényleges jövedelem. Ez például az előlegfizetésnél határozottan állítom, hogy fennáll, és ez egy lehetetlen helyzet. Mindenképpen át kell nézni a vonatkozó jogszabályokat és csak olyan fizetési kötelezettséget lehet előírni - elsősorban az előlegekre gondolok -, amely már megtermelődött, mert ha nem így teszünk, akkor ezek az emberek a létükben vannak veszélyeztetve, és szinte természetes dolog, hogy a feketegazdasághoz kerülnek át. Erre mindenképpen föl kell hívnunk a figyelmet. Sürgős feladata a kormánynak, parlamentnek, hogy áttekintse azokat a jogszabályokat, amelyek ezekre az emberekre vonatkoznak, és kiemeljük belőle azokat, amelyek nagyon rosszul funkcionálnak. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir