DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! Igen kicsinyes visszavágásnak indult ez 1996 októberében, amikor a nyilvánosságra került Co-Nexus-, Tocsik- és a Budapest Bank ügyek után a kormánypárti képviselők úgy gondolták, hogy visszavágnak, és kétszer próbálják meg ugyanannak az ügynek a hasznát húzni.
Emlékezzenek vissza, '93-'94-ben ÁSZ-vizsgálatok voltak, és volt egy választás! Ezt követően önöknek a legnagyobb politikai tőkéjük a mai napig az, hogy visszafordulnak olyan '93-as ügyekhez, amikben ugyan folyik eljárás egy bizottságban, de semmi új tény nem merült fel, ellentétben Horn Gábor előadásával (Horn Gábor: Ez nem igaz!) árnyékra vetődések sorozata, ha röviden összefoglalnám a bizottságot. Én bent vagyok, képviselő úr, úgyhogy látom hétről hétre, és egy-egy nagy koppanás után újabb árnyékot keres magának ez a bizottság. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiban: Ez nem igaz!)
Mi, amikor ez a bizottság megindult, 1989 óta, abban bíztunk, hogy a címének megfelelően minden pártra kiterjed ez a vizsgálat. Önök így megfogalmazták ezt a jelentést. Majd amikor kiderült, hogy a cím alapján ki kellene terjeszteni az SZDSZ-re és az MSZP-re, akkor önök gyorsan visszavitték az alkotmányügyi bizottsághoz az albizottság feladatát is (Varga Mihály: Így van! Kétségbeestek! - Dr. Kovács Kálmán: 365 székház! - Varga Mihály: Szégyen!), és módosították, miszerint szűkíteni kellene, nehogy véletlenül a kormányzó pártok belekerüljenek ebbe a vizsgálatba.
Az az MSZP, amely a legsötétebb ingatlanügyekkel rendelkezik, több mint 360 ingatlant birtokol, nem vállalta - nem vállalta! - azt (Közbeszólás a jobb oldalról: Ki teszi el a hasznát?), hogy minden jogcímen, nemcsak tulajdonszerzés, hanem ingyenes használat és a bérbeadásokkal megkapott ingatlanokat is vonjuk a vizsgálódás területébe.
Majd ezt követően születik egy ítélet az Új Magyarország és az SZDSZ közötti perben, és a bíróság nem adott helyt az SZDSZ sajtó-helyreigazítási kérelmének, mert ugyan az ítélet nem jogerős, de bennefoglaltatik, hogy valószínű, hogy sokkal több négyzetmétert használt (Horn Gábor: Ez nem igaz!), mint amennyit egyébként ő a saját felmérése alapján kimutatott.
Tisztelt Elnök Asszony! Befejezésül arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a Magyar Országgyűlés 1989-ben azért hozta létre az Állami Számvevőszéket (Dr. Kiss Gábor: Elnök asszony, lejárt az idő!), hogy ne egyik párt kutakodjék egy másik párt ügyeiben. Önök semmibe veszik azt, hogy a magyar állam (Az elnök kikapcsolja a képviselőnő mikrofonját.), hogy a Magyar Országgyűlés által létrehozott Állami Számvevőszék vizsgálatot folytatott ez ügyben. (Közbeszólások az ellenzék padsoraiból: Így van. - Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir