DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Az év eleje ennek a kormánynak általában nem szokott sikerülni. Gondolják végig: mióta kormányoznak, '95 elején az átalányadó-minimáladó miatt volt cirkusz, és azonnali módosítás volt szükséges, mert nem jól sikerült. Tavaly a kettős adótábla miatt volt cirkusz, nem tudták a munkaadók, hogy mit, hol és hogyan vonjanak, és rettenetes vihar keveredett belőle. (Dr. Torgyán József: Igaz!) Idén harmadszor, most csinálják harmadszor (Dr. Torgyán József: Úgy van!) az évvégi költségvetést és adótörvényeket, harmadszor is cirkusz van, harmadszor is változtatásra van szükség. Ez az igazi probléma.
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Gondolják végig! Egyetlenegyszer sem volt képes a kormány úgy megcsinálni az adótörvényeket, a tb-költségvetést és az állami költségvetést, hogy az év eleje ne ilyen, változtatásokat igénylő cirkuszokkal kezdődjön. Ez az egyik.
A másik, ami rendkívül fontos. Tavaly a társadalombiztosítási járulékok változtatása azért sikerült ilyen rosszul, mert katasztrofális volt az előkészítés. Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Önök is tudják, a kormány minden korábbi koncepcióval szemben benyújtott egy olyan tb-járulék reformnak nevezett javaslatot, amit még a saját kormánypárti képviselői sem tudtak elfogadni! (Varga Mihály: Így van!) És már megint az történt, hogy az utolsó pillanatban, három másodperccel a részletes vita lezárása előtt, gyakorlatilag új törvényt nyújtottak be! Így nem lehet összehangolni a törvényeket. Így nem lehet normálisan dolgozni, még akkor sem, ha néhány kormánypárti képviselőtársam megkísérli kijavítani az alapvető hibákat.
Én azt mondom, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, hogy a terheket nem most kellene modellezni, hanem a törvénymódosítások előtt. Ez sem történt meg. Most persze nagyon szép és dicséretes dolog, hogy a kormány bevallja hibáit, és módosításra hajlandó, csak most már egy kicsit túl gyakran kell bevallani a hibáit, és sajnos, ez már az alkalmatlanságot mutatja, nem az őszinteséget. (Dr. Torgyán József: Így van. - Taps az ellenzék padsoraiban.)
(9.40)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir