DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt két évvel ezelőtt vetette fel a villamos energia privatizációjával kapcsolatban, hogy azt nemzet elleni bűntettnek minősíti, és sajnálatos módon minden megállapításunk a mai napra igaznak bizonyult. Úgy gondoljuk, hogy az, amit Csépe frakcióvezető-helyettes úr kifejtett, az az utolsó szóig igaz, legyen szabad mégis kiemelnem néhány tényezőt, ami a jövőt illetően mindenképpen a figyelmünkbe kell hogy kerüljön.
A privatizáció végrehajtása elképesztő dilettantizmusról árulkodik, hiszen az egyik oldalon egy jól képzett jogászokból és közgazdászokból álló gárda jelent meg a tárgyalásokon több száz oldalnyi előre elkészített anyaggal, a másik oldalon - amint már többször kifejtettem - a marcali remete és a marcali téesz jogtanácsosa. Alapvető nemzeti érdekeink feladásra kerültek a privatizáció kapcsán.
Harmadik tényezőként említeném meg az árrobbanás tényét, amely tulajdonképpen az egész energiaprivatizációban és a magyar gazdaságban katasztrófahelyzetet teremtett.
Ezt súlyosbítják a folyamatos áremelések, mára már megfizethetetlenek lettek a közüzemi számlák. Megoldatlan a fejlesztés, amint azt Csépe Béla is kifejtette, és van még 300 milliárd forint kötelezettségvállalása az államnak. Azt hiszem, ezek a tényezők együttesen mutatják, hogy mennyire valóban nemzetellenes tett volt a villamosenergia-ipar privatizációja. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir