DR. BARÁTH ETELE

Full text search

DR. BARÁTH ETELE
DR. BARÁTH ETELE (MSZP): Köszönöm, igyekszem egyetlenegy dologra visszatérni. Az egyenlősdi-egyenlőség egész problémakörét be kell vallanom, hogy nem igazán pontosan értettem, hogy mihez kapcsolódóan mondta Deutsch képviselő úr, de majd esetleg visszatérünk rá egy későbbi vitában.
Következetesen szeretném megvilágosítani azt, hogy mindenféleképpen minimálisan kétfajta településcsoport-képződés képzelhető el, és ugyanebből következően társulás is. Az egyik, ami lefedi - összefüggően és mindenfajta hiány nélkül - az ország területét, adott esetben egy megye területét. Statisztikai, adminisztratív vonzáskörzetek a világon mindenhol, az Európai Unión belül is vannak, erről elég sokat beszéltünk. A másik pedig egy-egy programhoz, egy-egy fejlesztési igényhez kötődően azoknak az önkormányzatoknak a társulása, amelyek azt akarják megvalósítani. Hadd mondjam azt, hogy attól függetlenül, hogy öt vagy hat megye társul egy régiót alkotni, lefedvén egy régió, egy nagyobb térség valamennyi önkormányzatát, az egy egész más dolog, mint ha mondjuk, a Tisza mentén elhelyezkedő megyék egy Tisza-fejlesztési program érdekében társulnak.
A területfejlesztési törvénynek, ami állandóan kritika alá vetül, alapvető szemlélete mind a kettőnek a megtartása, mind a kettőnek az elősegítése, az egyik a dinamikát a másik pedig alapvetően a lehetőséget és a kontrollt... Semmiféleképpen nem egyenlősdire, semmifajta egyenlőségre, semmi ilyenre nem utal. Ha nem erről szólt, akkor ezért bocsánatot kérek. Csak Balsay úr hozzászólásához szerettem volna még ezt hozzátenni. És igazán jó volna, ha ebben konszenzusra találnánk, mert a törvény betűje egy az egyben - nemcsak a szelleme, a betűje - ezeket tartalmazza.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir