DR. RAPCSÁK ANDRÁS

Full text search

DR. RAPCSÁK ANDRÁS
DR. RAPCSÁK ANDRÁS (KDNP): Miniszter Asszony! Köszönöm a választ. Megértem az ön nehéz helyzetét, hiszen közismert, ön is elismerte, hogy gyakorlatilag a kormányt szerintem egyetlen, ön szerint egyik cél, a gyors privatizációs bevétel megszerzése motiválta. Viszont ehhez én hozzáteszem, oly módon, hogy privatizációs stratégia és a jövőbeni hatások felmérése nélkül.
A közismert ellenzéki fészek, a Magyar Hírlap mai számában a következő vezércikket írja: "Veszélybe kerülhet a biztonságos energiaellátás." Ebben hivatkozik természetesen az Állami Számvevőszék vizsgálatára is, amiben kifejtik, hogy valóban reális veszély az, hogy ebben az országban az energiaellátást nem fogjuk tudni biztosítani - ezt veti fel az interpelláció.
Felveti az interpelláció a privatizációs folyamatok ellenőrzésének kérdését, amelyre részben válaszolt a miniszter asszony. Mivel "elfekszik" a Ház előtt a privatizációs ellenőrző bizottság kérdése, úgy gondolom, javaslom, hogy nagyon célszerű lenne azt működésbe hozni.
El kell mondanom azt is, miniszter asszony, az erőmű-fejlesztési koncepció előterjesztése nem megalapozott. Abban az esetben, hogyha a kormány a privatizációs szerződésben nem teljesítette a 8 százalékos eszközarányos nyereséget, semmi sem kötelezheti a monopolhelyzetbe került vállalatokat, társaságokat, hogy befektetéseket eszközöljenek az erőműiparba, hisz ezek is állami vállalatok.
Közismert, hogy az áramszolgáltató és egyéb energiarészvényekkel spekulációs céllal már megindultak a brókerek. Hogy mennyire szolgálja az ország javát, talán el kell mondanom a tisztelt Ház előtt, hogy közel kétezer önkormányzat áll perben, többek között a villamosenergia-ipari részvények... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) ...és villamosenergia-ipari tulajdonlás biztosítása érdekében.
Úgy gondolom, miniszter asszony, hogy így és ilyen formában ezt a választ nincs módomban elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir