DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselő Úr! Valóban, a ciklusban második alkalommal kerül sor tisztifőorvos-váltásra, de mint ön is tudja, első alkalommal az akkori tisztifőorvos egészségi állapota miatt kérte nyugdíjba helyezését.
A múlt héten az országos tisztifőorvos felmentésére közös megegyezéssel került sor. Ezzel kapcsolatban a múlt héten több nyilatkozatot is adtam, amelyek a sajtóban megjelentek. Kifejtettem a személycsere indokait, és biztosíthatom önt és a tisztelt Házat, hogy semmiféle más rejtett ok nem áll a háttérben.
Az idei évben az ÁNTSZ korszerűsítésében alapvető lépéseket kell tenni. Ez egyik oldalon jelenti a szervezet megerősítését, másrészt azonban szükségképpen szervezeti átalakítással is jár, ami nem azt jelenti, hogy újólag fölmerül az ÁNTSZ-nek a közigazgatási hivatalokba történő beolvasztása, de újra kell gondolni a rendszert, az országos intézetek, a speciális feladatokat ellátó szolgálatok hatás- és feladatkörét, és ennek megfelelően kell az előkészítő munkálatokat felgyorsítani.
A szükséges döntés-előkészítő munka nem haladt kellő ütemben. Az ÁNTSZ átalakításával részben már késésben is vagyunk. Ezt semmiképpen nem halaszthatjuk tovább. Ez volt az a tényező, amely miatt közös megegyezéssel a tisztifőorvos közszolgálati jogviszonyát megszüntettük.
Annyit tennék még ehhez hozzá, hogy a volt országos tisztifőorvos szakterületének tudós ismerője, akinek tanácsaira a jövőben is számítok. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir