BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Az interpelláció címe mögött az önkormányzatoknak járó belterületi földingatlan után kifizetendő pénzeszközökkel kapcsolatban intéztem még az elmúlt év végén - több mint egyéves sorozat után - egy interpellációt a miniszter asszonyhoz.
Először is szeretném megköszönni azokat az intézkedéseket, amelyeket ön és a kormány tett, hiszen az állam vagyonával és a felhalmozásokkal kapcsolatos rendelkezések sorában az 1996. évi költségvetési törvény módosításában, a helyi önkormányzatoknak történő vagyonátadásról szóló kormányhatározatban és az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Részvénytársaságot érintő intézkedésekről szóló kormányhatározatban tételes felsorolás és ütemezés található, hogy az önkormányzatoknak mit kell fizetni.
Ebben az időszakban úgy döntöttem, hogy elfogadnám az interpellációra adott választ, azonban legutóbb Szekeres Imrének az Operaház színpadán tett kijelentései, majd a különböző újságokban megjelent cikkek megingattak ebben az elfogadási szándékomban. Szekeres Imre frakcióvezető úr arról beszélt, hogy teljes mértékben igazságtalan az önkormányzatoknak járó kifizetés, és ha rajta múlna, akkor ilyeneket nem is eszközölt volna és nem tenne.
Ez tűnik ki az ÁPV Rt.-nek legutóbb a kormányhatározattal szembeszálló nyilatkozatából is, amelyben kijelentik, hogy az ÁPV Rt. ügyvezetése úgy döntött a minap, hogy a belterületi földek címén járó vagyonból cégenként maximum 20 millió forintot utal át az önkormányzatoknak, a maradékot pedig részletekben folyósítja az év végéig. Egy másik nyilatkozatban pedig arról szólnak az ÁPV Rt.-híradások, hogy ez év derekát követően, tehát a kormány által megszabott határidő után történnek a kifizetések.
Ezek után tehát nem tudom elfogadni miniszter asszonynak a válaszát, hiszen nem történnek meg a kifizetések... (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.)... a kormány által megadott határidőig. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir