DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ismét egy olyan napirend előtti vita folyik, amelyről valójában egy napirend keretében kell majd ennek az Országgyűlésnek vitát folytatni, akkor, ha a bős–nagymarosi ügy parlamentre érett lesz, akkor, hogyha a hágai bíróság döntött, és akkor, hogyha döntési helyzetbe kerülhet Magyarország és a Magyar Országgyűlés ez ügyben.
Minden ezt megelőző vita álláspontunk szerint meglehetősen értelmetlen, és téves következtetésekre jutnak azok, akik összekeverik a nemzetközi tárgyalásokat a szakértői tárgyalásokkal és az 1989-es helyzetet az 1996-os helyzettel, annyiban, hogy 1989-ben elég volt Bős–Nagymaros ügyében politizálni, ma már Bős–Nagymaros kérdésében szakmai kérdéseket és az ország érdekét - a Baráth Etele által felsorolt tárgykörökben - kell figyelemmel kísérni és ezzel kapcsolatosan dönteni.
Úgy érzem, hogy az ilyen viták - még ha napirend előtt folynak is - az országnak és a tárgyalási pozícióinknak jelentős károkat okoznak, hiszen ez a közvélemény előtt zajlik, és a külföldi partnerek ugyanúgy figyelemmel kísérik, mint a magyar közvélemény. (Dr. Dávid Ibolya: Titkosítani kell! - Zaj.) Átmeneti és sekélyes politikai tőkét ki lehet hozni egy ilyen napirend előtti vitából, azonban az ügy megoldása tekintetében nem segít, sőt álláspontunk szerint árt. (Dr. Pusztai Erzsébet: Húsz éve jobb volt!)
Az, hogy Magyarország miniszterelnöke zavarja önöket, mert szocialista és mert Horn Gyulának hívják, megértem; de azt kevésbé értem meg, hogy önöket a tények nem zavarják. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir