LÁNYI ZSOLT

Full text search

LÁNYI ZSOLT
LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Az előbbi napirend előtti hozzászólással kapcsolatban a Független Kisgazdapárt képviselőcsoportja nem csodálkozik, nem lepődött meg, talán egy kicsit megborzadt, mert nem az első esete a miniszterelnök úrnak, hogy ilyen magánakciókba kezd. A miniszterelnök úr nagyon sokszor igen kreatívan, önállóan nyilatkozatokat tesz, különböző embereket megbíz különböző titkos megbeszélésekre, s utána nem győz magyarázkodni a tisztelt kormányzó párt, nem győz magyarázkodni a kormány, és helyre próbálja tenni, hogy a miniszterelnök úr hirtelen felindulásában, megfontolatlanul, a parlament, a saját pártja, esetleg a saját kormánya tudta nélkül lépéseket tesz.
Egy ilyen ügy ez a bős-nagymarosi ügy is. Erre több szót nem érdemes vesztegetni, mert hisz majd helyrehozzák valahogy a többiek azt, amit a miniszterelnök eltolt - hogy magyarosan fejezzem ki magam -, mert a miniszterelnök urat rendkívül zavarja a parlament.
A miniszterelnök úr nincs hozzászokva, hogy Országgyűlés van, amely dönt. Mégis a Magyar Országgyűlés hivatott arra, hogy eldöntse, hogy most perre megyünk vagy egyezkedünk, de mivel eldöntötte, hogy perre megyünk, és a miniszterelnök urat általában a tények nemigen zavarják, ezt több példával sorolhatnám, ha időm volna, ennek következtében ezt megtette.
Zavarja őt az ellenzék is, mert bár kevesen vagyunk, és nem tudunk határozottan beleszólni itt a döntésekbe, ha a két tisztelt kormányzó párt megegyezik, de szót tudunk emelni. Ez borzasztó idegesíti általában a kormányt, általában a nagyobb és kisebb kormánypártot, de különösen idegesíti Horn miniszterelnök urat, mert ő ehhez sincs szokva, s olyankor panaszkodik, hogy nem konstruktív az ellenzék, nem ért egyet azzal, hogy mindenféle előzetes megbeszélés és a parlament döntésével szemben ő különböző dolgokat elrendel titkosan vagy nem titkosan. Ezért semmi érzéke nincs a miniszterelnök úrnak a demokráciához - ezt kell mondjam a Kisgazdapárt képviselőcsoportja nevében. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir