TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON, a gazdasági bizottság elnöke: Azzal szeretném kezdeni, hogy Lotz Károly meghallgatása ebben az ügyben és az infrastrukturális fejlesztések ügyében általánosan a jövő héten lesz a gazdasági bizottságban, és erre minden érdeklődő képviselőt szívesen látunk.
A második mondanivalóm tartalmi. Azt a kérdést, hogy Magyarországon körülbelül 600 kilométer autópályát kellene építenünk ahhoz, hogy korszerűen kapcsolódjunk Nyugathoz, és Nyugat és Kelet között a híd szerepét gazdasági kérdésekben be tudjuk látni, ezt evidenciának lehet tekinteni. Az is egyértelmű, ha ezt nem tudjuk megoldani viszonylag gyorsan, akkor a gazdasági szerepünket és gazdasági növekedésünket hátráltatjuk, és azt is evidenciának kell tekintenünk, hogy az a tőkealap, ami az autópályát építő államok rendelkezésére állt az említett országokban, Nyugat-Európában vagy Amerikában, az a magyar államnak jelenleg nem áll rendelkezésére, ezért hitelkonstrukcióra kényszerülünk, ha ennek a feladatnak eleget akarunk tenni.
A kérdés tehát az, hogy ki fizet a hitelért és mikor, és az állampolgárra általánosan, vagy csak az autópálya-használókra hárítjuk ezt a nagy gondot, terhet, költséget. A kérdésben dönteni kell. Az a kialakult döntés, ami valóban a '94-es kormányváltás előtt született, hogy hirtelen, még az interpelláló képviselő asszony számára fontos kérdésben, a budapesti világkiállítás ügyében gyorsan kellett az 1-es autópályán megépíteni azt a szakaszt, amely Magyarországot, illetve Budapestet Béccsel összeköti... - született meg az a döntés. A kényszerhelyzet is evidencia, és ennek a következményeit isszuk most. Jó lenne, ha ebben társadalmi egyetértés alakulna ki, hogy hogyan oldjuk meg a kérdést, figyelembe véve azt, hogy a költségvetés terhelése ugyancsak az állampolgárok vállára terhel többletgondot és költséget. (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.) A kérdés csak az, hogy milyen mértékben tegyük ezt. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir