DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Úr! Nem lesz hátrányos helyzetű Mezőkövesd és környéke, mert arról tájékoztatom önt, hogy bár ugyan késve, de a megyei, a miskolci és a mezőkövesdi önkormányzatok közösen kialakítottak egy olyan elképzelést, amely az 1996. évi LXIII. törvényben foglaltaknak megfelel.
Ez az elképzelés a miskolci Semmelweis Kórház egy telephelyeként, annak szakmai felügyelete alatt el tud képzelni belgyógyászati működtetést Mezőkövesden. Egyébként maga a megegyezési javaslat több más elemre is kiterjed, és több más intézményre Borsod megyében, úgy, hogy az összes ágyszámot, a törvényben foglalt egyéb előírásokat nem érinti.
Azt gondolom, hogy ezzel a javaslattal feltehetőleg az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is egyet tud érteni, és akkor mód és lehetőség van arra, hogy ennek megfelelően változzanak meg a kapacitáslekötési szerződések.
Mindaddig azonban az ellátás folyamatosságát a járóbeteg-szakrendelés, a mezőkövesdi esetkocsival működő mentőellátás és a városban üzemelő reumatológiai kórház tudja biztosítani, ahol profiltól függetlenül ellátandók az azonnali, sürgős segítségnyújtásra szorulók.
Remélem, hogyha késve is, de sikerült egy konszenzusos megoldást találni, ami mind a betegeknek, mind az intézmények fenntartásáért és működőképességük megőrzéséért felelős önkormányzatoknak megfelel. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir