DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Sepsey Tamás úgy gondolja, ő hivatott arra, hogy erkölcsi ítéletet mondjon országgyűlési képviselők fölött. Úgy gondolja, ő hivatott arra, hogy egy olyan összeférhetetlenségi törvény alapján, amelyet az Országgyűlés a ciklus közben hozott meg - és mi valamennyien, akik megszavaztuk, olyan feltételeket fogadtunk el, hogy az Országgyűlés ciklusa alatt a képviselőkre már hatályba lépjen ez a törvény, és a képviselők válasszanak, hogyha a törvény hatálya alá kerülnek, akkor melyik pozíciót választják -, Sepsey Tamás úgy ítéli meg, ő morálisan eldöntheti azt, hogy egy ilyen képviselői döntésnek milyen morális tartalma van, és ő ítéletet mondhat a képviselők fölött.
(8.30)
Azt gondolom, hogy ez egy óriási bátorság, főként azok után, hogy az ügynöktörvényt hozta fel példaként, amelyet az önök kormányzása alatt a parlament úgy fogadott el az utolsó időben, a ciklus végén, hogy az akkor ott ülő kormánypárti képviselőkre már ez ne legyen érvényes, ne vonatkozzon. Én azt gondolom, hogy ilyen alapon moralizálni meglehetősen furcsa dolog.
Szavazógépként működik a parlament - mondta Sepsey Tamás. A kormánypárti képviselők felelősségük tudatában szavaznak, és ez mindenütt így van a világon. A szocialista frakcióban nem volt még kötelező szavazás, ennek ellenére a több mint három évi kormányzásunk alatt a szocialista és a szabaddemokraták frakciója biztosította a kormányzáshoz szükséges többséget. Mi ezt nem vagyunk hajlandók szégyellni. Azt gondoljuk, hogy a kormánypárti képviselőknek ez a dolguk, ugyanakkor azon sem vagyunk hajlandók moralizálni, hogyha egyes kérdésekben a lelkiismerete másként diktálja a képviselőknek, akkor máshogyan szavaz, és erre is volt példa - úgyhogy igazából nem értem a napirend előtti hozzászólását.
Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir