LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Elnök Asszony! Kedves Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőcsoportja egyetért a Pusztai Erzsébet képviselő asszony által fölvetett gondolatokkal. Ugyanezt megfogalmazta Kis Gyula képviselőtársam is az elmúlt három esztendőben több alkalommal; és igenis tett, kedves Bauer Tamás, ebben az elmúlt három esztendőben több alkalommal az ellenzék, akár a Kereszténydemokrata Néppárt, a Független Kisgazdapárt, a Fidesz-Magyar Polgári Párt és a Magyar Demokrata Néppárt is nem egy alkalommal tett átfogó javaslatot az egészségbiztosítás korszerűsítésére. (Bauer Tamás: Hol van?) Nemcsak azt fogalmazta meg, hogy hogyan kellene elkölteni, hanem megjelölte a forrásokat is, de ezeket önök soha nem vették komolyan. Ezeket önök már a bizottsági üléseken lesöpörték vagy éppen a többségi, túlsúlyos erejükkel leszavazták.
Nagyon szerencsétlen dolognak tartom, kedves Bauer Tamás képviselőtársam, azt, hogy itt, a tisztelt Házban a pártviszálykodást állandóan felújítva, az Antall-Boross-kormányzat négy esztendejére mutogatva bizonyítják tehetetlenségüket, illetve a sikerpropagandával, a tények, adatok cicomázásával próbálják bebizonyítani azt, ami igenis bizonytalanságot és rendetlenséget teremt ebben az országban, nem pedig biztonságot és rendet.
(9.00)
Államtitkár úr az előbb statisztikai adatokat közölt. Fölhívom - elsősorban munkatársai - figyelmét arra, hogy alaposabban olvassák el az Egészségbiztosítási Önkormányzat beszámolóját, amelyet az Országgyűlés részére készítettek '97 májusában.
Ez is azt jelzi, hogy közel 60 milliárdos hiánnyal kell számolniuk, és mielőbb le kellene tenni az asztalra azt, ami valóban nyugalmat, rendet és biztonságot teremt ebben az országban.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir