DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Erre a sztahanovistákat dicsérő felszólalásra nem akarok reagálni. Én mást tanultam róla. Igaz, nem éltem, de egészen mást tanultam róla, hogy mi volt ez a mozgalom, és miért csinálták, és miért kényszerítették az embereket ilyen sztahanovi munkákra, de azt hiszem, ez a mi szempontunkból nem lényeges kérdés. (Zaj az MSZP padsoraiban.)
(10.20)
Két dologra szerettem volna reagálni. Az egyik, Götzinger képviselőtársamnak, aki egyre izgalmasabb dolgokat mond számomra: rendkívüli módon csodálkozom, hogy most itt ilyenekkel jön elő, hiszen itt most arról beszélni, hogy az előző parlamentben miről volt szó - javaslom neki, olvassa el az előző parlament jogalkotási teljesítményét; nézze meg, hogy az első évtől kezdve az utolsóig milyen törvények születtek, és akkor döntse el, hogy volt-e szó a gazdaságról vagy nem. Például 1990 végén született meg a foglalkoztatási törvény - különben nem lett volna országra szóló munkanélküli-ellátás -, a csődtörvény, és sorolhatom tovább. Ha ez nem gazdasági kérdés, tisztelt képviselőtársam, akkor nem tudom, mi az. Hogy hogyan közvetítették, és mit állítottak a parlamentről, az egy másik kérdés, de talán a valódi munkát nézze meg, és akkor meggyőződhet róla, hogy miről volt itt szó. Én itt ültem, és pontosan tudom.
A következő pedig: azt gondolom, itt azért két dolog összecsúszott a kötelező és az önkéntes tőkefedezeti biztosítás körül. Tudniillik abban az esetben, ha önkéntes a tőkefedezeti biztosítás, akkor nem jár együtt az általános és felosztó-kirovó rendszerben lévő biztosítási rész szűkítésével, hanem amellett jön létre a kötelező tőkefedezeti biztosítás. Legalábbis nem úgy jár együtt, hogy a kötelező biztosítási rész a háromnegyedet, a tőkefedezeti pedig az egynegyedet fogja kiegyensúlyozni. Ez a különbség a kettő között, és éppen ezért másképp vetődött volna fel a nők és férfiak közötti esetleges különbségtétel. Kötelező biztosításban nem is lehet a nők és a férfiak között különbséget tenni.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir