DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Három dologra reagálnék. Az egyik: lehet, hogy Pusztai Erzsébetnek igaza van, amikor másfajta számításokról beszél, én viszont azt ajánlanám a figyelmébe, hogy ha az ez évi járulékbevételek havi alakulását tekintjük, akkor nem a pesszimista növekedési jóslatok számsora látszik igazolódni. Nevezetesen, ha az áprilisi, májusi bevételeket megnézzük, akkor egészen más számok látszanak, semmint az a bizonyos 13 százalékos mérték, amire hivatkozott.
A következő dologra szeretnék még reagálni. Azt gondolom, hogy Kis Gyula József félreértette a statisztikával kapcsolatos ügyeket, ugyanis én igen régen ismerem azt a mondást, hogy a statisztika persze olyan, mint a bikini. Ebből következően én nem hivatkoztam arra, amelyre ő az én szavaim kapcsán hivatkozott volna. Úgy gondolom, hogy vannak statisztikai számok, amelyek az elmúlt időszak számsorait tartalmazzák, és abból lehet következtetéseket levonni. És persze vannak prognózisok, amelyek a következő időszakra nézve születtek. Megítélésem szerint persze abban lehet vitatkozni mindig és mindenkinek, hogy ezek a prognózisok mennyire megalapozottak, melyik fog bejönni ezek közül.
Az pedig teljes félreértés, hogy én vállaltam volna költségvetési felelősségvállalást vagy garantáltam volna - nem! Én azt mondtam, hogy a beterjesztett javaslatban szerepel egy ilyen dolog, a kormány ezt már többször megerősítette arra nézve... (Dr. Kis Gyula József közbeszólására:) - így van.
(9.40)
De ne nekem tulajdonítsa ezt a fajta vállalást! Én azt mondtam, hogy ez egy helyes dolog, egy szükséges dolog, hogy igen, célszerű lenne, ha ebben egyetértenénk. Megítélésem szerint tehát itt a kötelezettség vállalója - vagy felajánlója, ha szabad ezt mondanom -, nem mindegy, hogy ki. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir