BIRTA SÁNDOR

Full text search

BIRTA SÁNDOR
BIRTA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A 83. § (2) bekezdésével szeretnék foglalkozni, mert erre miniszter úr most nem reagált. Rozgonyi képviselőtársam említette, hogy ez a jelenlegi megfogalmazás, amikor a fegyelmi tanács tagjait és a vizsgálóbiztost a képviselő-testület tagjai közül kell kijelölni, ez - gyakorlati példából mondom - nem jó. Azért, mert kisebb településen - nálunk megesett, azért mondom - az iskolaigazgatóval szemben indítottunk egy fegyelmi vizsgálatot, és a fegyelmi tanácsba az önkormányzat olyan embereket akart javasolni, akiknek semmi rálátásuk nem volt sem az oktatásra, sem a vezetői munkára.
Ezért semmiképpen nem lenne jó így megfogalmazni, hiszen az önkormányzati törvényben van is olyan meghatározás, hogy legalább olyan végzettségű vagy magasabb végzettségű ellenőrizhesse a közalkalmazottat. Tehát ebben az esetben jó lenne az, hogy a két tagja az önkormányzati testületből kerülne ki, de a vizsgálóbiztost mindenképpen más körből kellene kijelölni, teszem azt, lehetne a jegyző is, hiszen jogi ismeretei is vannak, vagy erre fel lehetne kérni bármilyen végzettségű embert. Akkor lenne igazán szakszerű a fegyelmi vizsgálat is, mert azt nehéz elképzelni, hogy egy orvost egy pedagógus, egy tévészerelő vizsgáljon fegyelmi okból, és így gyakorlatilag ez a vizsgálat semmiképpen nem lenne objektív.
Azt kérném miniszter úrtól, hogy ezt a bekezdést mindenképpen át kellene gondolni, éppen azért, hogy a közalkalmazott nyugalma biztosítva legyen. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir