ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. (Taps a kormánypártok padsoraiból.) Azt hiszem, rekordot javított az Országgyűlés a mai nap folyamán. (Közbeszólások a bal oldalról: Szégyen! - Zaj.) Tisztelt Képviselőtársaim! A Házszabály adta lehetőségekkel minden képviselőtársunknak joga van élni. (Nagy zaj. - Hegyi Gyula: Visszaélni!)
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik tehát ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A házbizottság csütörtöki ülésén a frakciók között nem alakult ki egyetértés az ülés napirendi pontjainak köréről, továbbá az úgynevezett nyugdíjcsomag időkeretben történő tárgyalásáról. Ezért az ülés napirendjére én teszek javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés ülésének napirendjére, a tanácskozás időtartamára és az előterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlást kézhez kapták képviselőtársaim. Tájékoztatom önöket, hogy a Fidesz képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy a Házszabály 47. §-ának (3) bekezdése értelmében a ma kezdődő ülésünk napirendje egészüljön ki az MSZMP, illetve utódpártja, az MSZP, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményező H/4147. számú önálló indítvánnyal, továbbá a Magyar Demokrata Fórum, MDF, és a Fidesz-Magyar Polgári Párt, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállítását kezdeményező H/4146. számú önálló indítvánnyal. Az előterjesztések napirendre tűzéséről külön-külön határoz az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! Először a H/4147-es számú önálló indítvány napirendre tűzéséről határozunk, amelyik az MSZMP, MSZP ingatlanaival kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. Kérem, aki egyetért azzal, hogy a H/4147-es számú indítvány, amelyet előbb ismertettem, az Országgyűlés napirendjére kerüljön, kézfelemeléssel szavazzon. (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége nem támogatja a napirendre tűzést.
Megadom a szót ügyrendi kérdésben Szájer József képviselő úrnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir