DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Egyetértek a földművelésügyi államtitkár úrral abban, hogy minden törvény és határozat kijátszható, hogyha erre a megfelelő szándékok megvannak.
Azonban amit a kormány csinál, az nem a kijátszás lehetőségének valamilyen típusú korlátozása, hanem éppenséggel legalizálása annak, ami eddig csak kijátszás útján volt elérhető, vagyis az illegális viszonyoknak a legalizálása. Ugyanis miről van szó? Itt a szillogizmus elég egyszerű, és csodálkozom, hogy ennyi vita után képviselőtársaim egy jelentős része még mindig nem érti, hogy miről van szó... (Moraj az MSZP padsoraiban.), különös tekintettel a miniszterelnök urat.
Az egyik az, hogy a kormány jogi személyek számára lehetővé tenné a földszerzést. Az eddig önök által nyilvánosságra hozott garanciák nem biztosítanák, hogy ebben az esetben külföldi tulajdonosai ne lehetnének - teljesen szabályosan... (Moraj az MSZP padsoraiban.), minden kijátszás nélkül tulajdonosok. Ebből az következik, hogy külföldiek hozzájuthatnak magyar termőföldhöz, tulajdonosai lehetnek, aminek viszont - és ebben a dologban feltehetően egyetértünk azokkal, akik ezt korábban is hangoztatták - messzemenő következményei vannak a magyar mezőgazdaság számára. Hiszen ezzel a hátsó kapun megteremtjük a külföldi tulajdonosok bejövetelét a magyar mezőgazdaságba, időnek előtte egy olyan helyzetben, amikor ezt még semmilyen nemzetközi szervezet Magyarországtól nem követeli, semmilyen feltételt ebben az ügyben nem támaszt Magyarországgal szemben. Ez szervilizmusnak tekinthető. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(18.00)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir