DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt az Országgyűlésnek az a pártja, amely a külföldiek termőföldszerzési lehetősége ellen következetesen és évek óta fellép. Számos alkalommal terjesztettünk be országgyűlési határozati javaslatot e tárgykörben, így elég, ha utalok a H/1189. szám alatt beterjesztettre, a H/2821., a H/2822. és a H/4442. szám alatt előterjesztettekre.
De legyen szabad rámutatnom arra, hogy sajnálatos módon a Ház eddig mindvégig következetesen elutasította a kisgazda kezdeményezéseket, még azokat is, amelyek arra irányultak, hogy mérjük fel: országszerte milyen termőföldek vannak a külföldiek használatában. Hivatkoztunk arra - hiszen ebben a tárgykörben vitát is lefolytattunk a plenáris ülésen -, hogy a tudás a helyes intézkedés alapja, tehát ahhoz, hogy megfelelő döntéseket lehessen hozni, ahhoz mindenekelőtt tudni kellene, hogy mennyi termőföldet birtokolnak a külföldiek; egyes adatok szerint több mint 400 ezer hektárt.
A Független Kisgazdapárt álláspontja egyértelműen az, hogy bármilyen módon birtokolják a külföldiek ezeket a termőföldeket, ez jogszabályellenes. Tehát semmis szerződések alapján birtokolják a földeket, a semmis szerződések következménye pedig az eredeti állapot helyreállítása, tehát ezeket a földeket el kell kobozni és a rászorulók között szétosztani. Ez a jogállami megoldás (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.), tessék emellett kiállni!
Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir