DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja szerint a kormány pont fordított úton jár, mint ahogy haladnia kellene; tudniillik először rendet kellene teremtenie a magyar gazdaságban - beleértve a magyar mezőgazdaságot, az élelmiszeripart -, és ezt követően lehetne egyáltalán gondolkodni azon, hogy a termőföld külföldiek által történő megszerzését illetően mikor és milyen álláspontot alakítson ki.
De itt fordítva történt a menetrend, ugyanis egy teljesen tönkretett mezőgazdaságban és élelmiszeriparban, egy teljes káoszhelyzetben egy olyan intézkedéssorozatot akarnak életbe léptetni, amelyet rendkívül egyszerű kijátszani, hiszen itt a különböző frakciók különböző jogászszakértői egyértelműen elmondották, hogy a szövetkezetek földtulajdonszerzését illetően milyen jogi veszélyhelyzet áll fenn.
A Független Kisgazdapárt álláspontja egyebekben az, hogy hitelkonstrukcióról addig célszerűtlen beszélni, amíg az inflációt nem lehet az európai uniós szintre, tehát 3 százalék alá szorítani. A földhitelintézeteket illetően pedig egyenesen felkínáljuk a bankoknak azt, hogy a tömegesen tönkremenő gazdák földjeit meg lakásait az állampolgároknak megkaparintsák. Ezért mi azt mondjuk, hogy először a gazdaságot kell rendbe tenni, egy nagyon erős mezőgazdaságot és élelmiszeripart kell létrehozni; létre kell hozni ennek az olyan támogatási rendszerét, amelyet nem tudnak majd az Európai Unióban elvitatni, és utána szabad csak ezeket a kérdéseket érdemben megvitatni. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir