DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Annak kihangsúlyozása mellett, hogy természetesen senki nem vitatja, hogy a napirendrevétel kérdéseiről folyik itt a vita, mégis szükségesek érvek ahhoz, hogy el lehessen dönteni: szükség van-e napirendre venni ezt az 1800 forintos egészségügyi minimál-hozzájárulás eltörlésére vonatkozó indítványt vagy sem.
Felhívnám a figyelmüket arra, hogy tulajdonképpen két elv összecsapásáról van szó, amely az egész gazdaságpolitikánk lényegére vonatkozik. Az egyik elv, amelyet a kormány alkalmaz - és sajnos nem hajlandó ettől eltekinteni -, az a kíméletlen sarcpolitika, amelyet a társadalom már nem tud elviselni. Erre bizonyíték, hogy a közelmúltban a napirend előtti vita kapcsán éppen a kisiparosok iparengedélyének visszaadását illetően helyezkedett a Ház döntő többsége arra a véleményre, hogy ebben igen jelentős szerepet játszott az 1800 forintos egészségügyi hozzájárulás. A másik elv, amelyet a Független Kisgazdapárt vall - szemben a kormányzattal -, hogy a terheket kell csökkenteni ahhoz, hogy a gazdasági növekedés megindulhasson.
Engedjenek meg egy adatot: amikor - durván három évvel ezelőtt - a társasági adót felére csökkentette a Ház, ezt követően a bevétel a duplájára nőtt. Mi most is azt mondjuk, hogy tessék a terheket csökkenteni, és akkor az állami bevétel növekedni fog, elindulhat a gazdaság növekedése. Ezért kérem önöket tisztelettel arra, hogy ne sajnálják az időt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), vegyék napirendre az indítványt, és akkor ráérünk azt részleteiben megvitatni.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir