DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy a rendőrök tisztességes javadalmazását rendkívül fontosnak tartom; és az a kérdés, amit felteszek, ettől teljesen független. Mint ahogy független volt az elmúlt héten feltett azonnali kérdésem is, amelyet a belügyminiszter úrhoz intéztem. Erre a kérdésre akkor az adott okot, hogy megjelent egy hír, amely szerint egy folyamatban lévő ügyben a rendőrnyomozók az üggyel kapcsolatban pénzt fogadtak el az ügyben érdekelt személytől.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez nagyon veszélyes dolog, mert magában rejti azt a veszélyt, hogy annak az ügyével, aki fizet, alaposabban foglalkoznak, mint annak az ügyével, aki nem fizet. De azt a veszélyt is magában rejti, hogy ha valakinek például nem érdeke az, hogy kiderüljön, mi volt az ellene elkövetett bűncselekmény oka, akkor az nem is fog kiderülni. Csak megjegyzem: vannak olyan találgatások, amelyek szerint a konkrét ügyben talán ez utóbbiról volt szó.
A múlt héten, amikor a kérdést feltettem, azt vártam, hogy a belügyminiszter úr azt mondja, hogy tévesek az információim, rossz volt a híradás, nem igaz, ilyen nem történt. Ennek örültem volna. Azt is vártam, hogy esetleg nem teljesen tájékozott az ügyben, akkor azt mondja, hogy sajnálom, nem ismerem az ügyet, utánanézek. Ehelyett a legnagyobb megdöbbenésemre a válaszból az volt leszűrhető, hogy a hír igaz, és a belügyminiszter ebben nem talál semmiféle kifogásolnivalót, és fenntartandó gyakorlatnak tartja.
Ezért kérdezem - most már az igazságügy-miniszter úrtól -: ön szerint elfogadhat-e pénzt hivatalos személy egy folyamatban lévő ügyben? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir