DR. SEPSEY TAMÁS

Full text search

DR. SEPSEY TAMÁS
DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Asszony! Az elmúlt évek hangosak voltak az olajbotrányoktól. Magyarországon az ezredesek nem a kormányt döntik meg, mint Latin-Amerikában, hanem olajügyekbe keverednek; s hazánkban köztudottan annyi cég foglalkozik az olajkereskedelemmel, mint égen a csillag. Ezek nagy része fantomcég. Sok milliárdos üzletekről lehet hallani, és egyesek nem átallnak még a "Nyírfa" akció mögött is egy olajügyet sejteni.
A fogyasztók védelme megkívánja, hogy egy olyan hihetetlen haszonnal kecsegtető üzlet esetében, mint a motorbenzinek és a gázolaj eladása, ahol lelkiismeretlen emberek megkárosítják a vásárlókat, nagyon szigorú szabályokkal szorítsák rá a kereskedelmet, hogy megfelelő minőségű árut, jelen esetben motorbenzint és gázolajat szolgáltassanak ki a kutaknál.
Attól tartok, nálunk a fogyasztóvédelem e tekintetben még gyerekcipőben jár. Nemrég jelentették be ugyanis, hogy együttműködési megállapodást kötött a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Mol Rt.-vel. Ennek alapján azoknál a kutaknál, ahol a Mol Rt. belső ellenőrzése ellenőrzést végez, a vizsgálati eredményeket átadják a főfelügyelőségnek, az azokat elfogadja, és csak azokat a kutakat vizsgálja meg, ahol a belső ellenőrzés nem vizsgált semmit. Cserébe 5 millió forintot ad a Mol Rt. egy alapítványnak, és ebből oktatják az ellenőröket, valamint a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépést próbálják elősegíteni.
Fentiek alapján kérdezném államtitkár asszonyt: 5 millió forintért ezek szerint meg lehet venni a fogyasztóvédelmet Magyarországon? (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir