DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszterelnök Úr! (Közbeszólások: Nincs hang!) Sajnos nem szól ez a mikrofon. (Közbeszólások a bal oldalról: Az nem olyan nagy baj! - Ilyen intenzív igénybevétel mellett nem csoda, hogy elromlik! - Derültség.) Köszönöm szépen, most már megjött a hang.
Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tegnap ön beszámolt arról itt a Házban, hogy mennyire megdöbbentette a 20 millió forintos zsarolás és az, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal tekintélyével visszaéltek, hiszen az egyik gyanúsított a titkosszolgálatot felügyelő miniszter helyettesének adta ki. Ekkor ön említette azt is, hogy az elkövető valamikor kapcsolatban állt a Kisgazdapárttal, csak arról feledkezett meg, hogy úgy állt kapcsolatban, hogy részt vett azoknak az éles lőfegyverrel felfegyverzett banditáknak a Kisgazdapárt elfoglalása érdekében indított rohamában, amellyel akkor az ország közvéleménye már csak azért is megismerkedhetett, mert én '92. VI. hó 15-én a parlamentben beszámoltam a történtekről.
Önök sajnos akkor a többi parlamenti erővel ezt a kérdést tulajdonképpen nem voltak hajlandók támogatni. De ma már köztudott, és az iratokból vissza lehet keresni, hogy az a Rónaháty István, akit önök ezzel a zsarolással gyanúsítanak, már '92-ben zsarolt. Ez az iratok között elfekszik, és az akkori belügyminiszter politikai államtitkárával... (Horn Gyula: Ki az, hogy hívják?) állt közvetlen kapcsolatban, amint ez a büntetőiratokból kiderül. Ő végig a politikai államtitkárra hivatkozott ezekben ügyekben.
Kérdezem - miután az általános elévülési idő VI. hó 10-éig teszi lehetővé ennek az ügynek a felderítését -, hajlandó-e ön a Központi Bűnüldözési Igazgatóságon keresztül felkérni az érintetteket, hogy indítsanak vizsgálatot ebben az ügyben. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir