DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Köszönöm, hogy a szerintem hibás mondatát a miniszterelnök úr nem javította ki, nem mondta el. Ugyanakkor szabad legyen elmondanom, hogy megfigyelésem szerint a kormánynak olyan lehetőségei vannak arra, hogy a magyar kisebbségért, a magyar kisebbség jogaiért küzdjön, ami az elmúlt fél évszázadban nem volt. Az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének 1993. februári, az Interparlamentáris Unió 1994-es koppenhágai, az Európai Biztonsági Értekezlet - akkor még ez volt a neve - 1994. júliusi határozata kimondja, hogy az ottani kormány kötelessége megteremteni a lehetőséget arra, hogy gyakorolják a jogaikat. Ha ezt az ottani kormány nem teszi, ők a béke és a demokrácia ellenségei.
Én nem látom azt a hevületet a magyar kormánynál, hogy nemzetközi fórumokon a román és a szlovák kormányt tenné a vádlottak padjára, és az üldözött magyarokért - akiket jogaik gyakorlása miatt üldöznek - tenne valamit ezen a téren, ami a kötelessége. A kereszténydemokraták az elmúlt fél évszázadban - a nácizmus és a kommunizmus idején - megmutatták, hogy állnak ki az üldözöttek mellett.
Azt kérem a kormánytól és a miniszterelnök úrtól, hogy a nemzeti kisebbségek jogaiért ne a közhivatalnok szürkeségével, hanem nemzeti elkötelezettséggel dolgozzanak és küzdjenek.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir