BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha csak Lányi Zsolt nem lett volna képes arra, hogy megkülönböztesse azt (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Ne személyeskedj!), hogy valakiről azt mondjuk: nem kívánatos, hogy kormányra kerüljön, attól, hogy valakire azt mondjuk, hogy nem kívánatos, hogy jelen legyen a politikában és a társadalomban, akkor nem kellett volna szót kérnem.
De nem csak Lányi Zsolt nem tett különbséget a két dolog között. A nemzetközi politikában, minden ország belpolitikájában a politikai pártok azzal is igyekszenek a választókat megnyerni, hogy az ellenfél hatalomra kerülése baj lenne. A francia jobboldal azzal riogatta a választókat ebben a választási kampányban, hogy milyen baj lenne, ha a szocialisták kormányra kerülnének. Így volt ez Magyarországon is négy évvel ezelőtt a választási kampányban. (Közbeszólások az ellenzéki padsorokból: Nem biztos!) Talán még emlékeznek rá, tisztelt képviselőtársaim.
A dolognak azonban az a lényege, tisztelt képviselőtársaim (Zaj.) - és a Kisgazdapárt hozzászólása kapcsán alakult ki ez a vita -, hogy azt mondom-e, hogy a vetélytárs ne kerüljön kormányra, mert az ilyen és ilyen veszéllyel járna, vagy azt mondom, hogy a vetélytárs féreg, és féregirtással kell ellene fellépni (Taps a kormánypártok soraiban.), vagyis a társadalomból kell eltávolítani! Ez az egyik dolog, amit világosan kell látni. Mindenki tudja, hogy ki az, aki féregnek minősíti a politikai ellenfelet ebben az országban. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból: Így van!)
A másik kérdés pedig - ha már a francia példa szóba került -: aki megnézte a francia választási eredményeket, az tudja, hogy a jobboldali pártoknak többségük lett volna sok választókerületben, ahol végül a baloldaliak győztek, de nem győzött a mérsékelt jobboldal, mert nem volt hajlandó összefogni a szélsőjobboldallal. (Taps a kormánypártok soraiban.) Ezt Magyarországon jó lenne, ha mindenki, aki mérsékelt jobboldalinak véli, hiszi és gondolja magát, megtanulná a francia, az angol, a német és az osztrák középjobbtól.
Köszönöm szépen. (Közbeszólások a kormánypártok padsoraiból: Így van! - Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir