NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Elgondolkodtatónak tartom, hogy a kapitalizmus építését elutasítja a magyar kormányzó párt, ugyanakkor ezzel szembeállítva a szocializmus célkitűzését fogalmazza meg. Szekeres Imre ezt tette. Ez a megközelítés nincs összhangban azzal, amit Vitányi Iván kifejtett. Az a probléma, tisztelt képviselőtársaim, hogy Szekeres Imre pont az ellenkezőjét mondta annak, mint amit Vitányi Iván mondott, mert ő kategorikusan úgy fogalmazott, hogy nem a kapitalizmust építjük, hanem a demokratikus szocializmust. Ez azt sugallja, hogy igenis rendszerként szemléli a kapitalizmust is és rendszerként szemléli a demokratikus szocializmust is.
Még egy dolog, tisztelt képviselőtársaim. A demokratikus szocializmust a hetvenes-nyolcvanas években az önök szájából már hallottuk.
(9.10)
Tehát arra lennénk kíváncsiak, hogy miben változott az elképzelésük. Ha ezt nem teszik hozzá, akkor nem Eduard Bernstein, nem a nyugati szociáldemokraták összefüggésében fogjuk a demokratikus szocializmust értelmezni, hanem félő: azzal fogjuk összevetni, hogy mennyiben különbözik ez attól, mint amit önök a '80-as években értettek ezen a kategórián.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir