NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Orosz István gondolatmenetét is idézném - üdítő volt egyébként a ma délelőtti hozzászólása. Úgy vélem, nem megoldás, hogy egyéni támogatásokkal próbáljuk kiváltani a kollégiumok intézményét. Tehát ez a koncepcionális dilemma, azt hiszem, nem dilemma, nem lehet a kollégiumokat felszámolni.
Különösen indokolja a kollégiumok fenntartását, hogy Magyarország eleve rendkívül Budapest-centrikus ország, tehát a vidéki fiatalok fővárosi tanulásának ez egy elengedhetetlen tartozéka, ami egyébként értelemszerűen mobilitási csatorna is.
Én nem értettem teljesen, hogy mit hallottunk itt a Szocialista Párt részéről az önkormányzati hatáskörről. Itt most nem erről van szó. Semmi köze az önkormányzatoknak, nevezetesen a XXII. kerületi önkormányzatnak a nagytétényi kollégiumhoz. Itt most a felsőoktatásról beszélünk, ez pedig a Művelődési Minisztérium hatáskörében van.
Ami Nagytétényre vonatkozik, ezzel kapcsolatban hadd mondjam el, államtitkár úr, hogy az elmúlt hat évben kifizetett bérleti díjból már megvehette volna a Művelődési Minisztérium az Eravis épületét. Ezer diákot úgy az utcára tenni, hogy széttárjuk a karunkat, és azt mondjuk, hogy ez nem kollégium, holott idáig effektíve egyébként az volt, és az MM kivonul a területről, én azt hiszem, hogy ez nem egy elfogadható eljárás. Erre próbálta meg Dobos Krisztina felhívni a figyelmet. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir