DR. LOTZ KÁROLY

Full text search

DR. LOTZ KÁROLY
DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Ennek ellenére meg fogom nézetni egy-két napon belül természetesen, hátha lehet ezen is változtatni, valamint segíteni.
Június 1-jétől valóban a korábbi Frankfurt am Main és Budapest között közlekedő Bartók Béla Eurocityt meghosszabbítottuk Miskolcon át Debrecenig, így újabb közvetlen összeköttetés jött létre Magyarország északkeleti része, illetve Nyugat-Európa között, így a zempléni térség is jobban bekapcsolódhat ebbe a vérkeringésbe.
Jelentős igény van - és ezt a német vasúttársaság is kezdeményezte, és nagy örömmel vette - Németország és hazánk északkeleti térsége idegenforgalmi kapcsolatának megteremtése, javítása érdekében. Ennek megfelelően a vonat Miskolcról Nyíregyházán át Debrecenbe megy, továbbá Füzesabonyban áll meg. Füzesabonyból teremt csatlakozást Eger és Hortobágy felé. Igazából az a probléma, hogy az európai egységes szempontok szerint közlekedtetett eurocity vonatok alapvető követelménye, hogy menetidejüket a gyakori megállások ne veszélyeztessék. Ezért a MÁV ma nem lát lehetőséget, illetve nem tartja indokoltnak, hogy a Bartók Intercity megálljon az említetteknél több helyen, hiszen az ez évi új menetrend sem változtatta meg Szerencs - megítélésük szerint kielégítő - vasúti kiszolgálását.
Naponta továbbra is hat vonatpár teremti meg a közvetlen összeköttetést a fővárossal és további 18 pár vonat a térség nagyvárosaival. A délelőtti és délutáni napszakokban óránkénti indulással lehet eljutni a mintegy 40 km-re lévő Miskolcra is. Megjegyzem, hogy kísérletképp '95-ben közlekedtetett a MÁV egy intercity Budapest vonatot, a fizető utasok száma a két vonaton összesen nem érte el a 30 főt, így a MÁV kénytelen volt a szolgáltatást leállítani. Ennek ellenére meg fogjuk vizsgáltatni néhány hónap után, hogy milyen tapasztalatok vannak, szükség vagy lehetőség esetén nincs kizárva a módosítás.
Köszönöm a kérdését. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir