RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (KDNP): Köszönöm szépen, elnök asszony, a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Körülbelül egy éve hasonló témájú kérdést tettem fel a miniszter úrnak azzal, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a munkanélküliség nagymértékben növekedett.
Akkor arra gondoltam, hogy a választási ígéretüket betartják, amely úgy szólt, hogy "új munkahelyeket teremtünk, különösen a válság sújtotta régiókban". Ez már, azt hiszem, csak az ígéret szintjén marad, hisz úgy látszik, hogy visszavonhatatlanul közeledik és megkezdődik az 1998-as választási kampány, az új ígérgetések első felvonása. Horn Gyula miniszterelnök úr, de a kormány többi tagja is a hétvégi falugyűléseken, fórumokon sikerpropagandát folytatva egyre többször hangoztatja nagy nyilvánosság előtt, hogy csökkent a munkanélküliség, és jelenleg már több munkahely keletkezik, mint amennyi megszűnik.
(14.20)
Nos, miniszter úr, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ez teljes mértékben nem igaz és igaztalan, és félrevezetése a megye, de az egész ország állampolgárainak is.
1997 április folyamán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében nyilvántartott munkanélküliek létszáma: a kirendeltség nyilvántartásában összesen majdcsak 60 ezer fő regisztrált munkanélküli szerepelt. Az elmúlt év április hónapjához mérve továbbra is jóval nagyobb a munkanélküliség a megyében, jelenleg majdcsak 3000 fővel több munkanélküli tart kapcsolatot a munkaügyi szolgáltatással, mint 1996 áprilisában. A megye néhány körzetében szinte elviselhetetlen a munkanélküliség nagysága, Abaúj-Zemplén térségben közel 30 százalék, akárcsak Bodrogköz-Hegyköz térségében. És ami a legszomorúbb, hogy a munkanélküliek közül április végén majdcsak 5000 fiatalt pályakezdőként tartanak nyilván a kirendeltségek.
Kérdezem ezért a miniszter urat, hogy nem lenne-e helyesebb igazat mondani, és a tényleges helyzetet látva, ismerve, a sokat emlegetett munkahelyteremtés eszközével foglalkozna a kormány az elmaradott térségekben.
Várom miniszter úr válaszát. (Taps a KDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir