SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Magam is csak megköszönni tudom a földhivatali dolgozóknak a munkáját. Ez azonban nem változtat azon a helyzeten, ami most van. Ez a helyzet ugyanis arról szól, tisztelt államtitkár úr, hogy az a rendszer, aminek a segítségével a polgároknak nem kellett volna elmenni a földhivatalhoz sorban állni, hanem az önkormányzathoz kellett volna elmenni, pontosan azoknak a tulajdoni lapoknak a kiadásánál van a legnagyobb gond, amit az önkormányzatnál kérnek. Magyarán, arra késztetik megint a polgárokat, hogy menjenek be a Bocskai úti földhivatalba, álljanak sorba, kössenek üzletet olyan "üzletemberekkel", akik például ma már a sorszámot is pénzért árulják, akik például a tulajdonilap-másolat megszerzését bevezető áron kínálják a piacon. Ilyenek a viszonyok! A múlt héten verekedés volt a Fővárosi Kerületek Földhivatalánál.
Tisztelt Államtitkár Úr! Én tudom jól, hogy a balhénak csak az egyik fele tartozik önhöz, hiszen a földhivatal részben a Földművelésügyi Minisztérium alá tartozik, részben pedig a Demszky Gábor vezette fővároshoz. Nyilvánvalóan hogy ha az egyik fél megpróbál megtenni mindent, hogy a földhivatali dolgozók tisztességgel tudjanak dolgozni, és a másik meg semmit sem tesz ennek érdekében, akkor ebből ez a helyzet alakulhat ki. Hiszen csak abban a helyzetben lehet jól működni, hogyha a helyi önkormányzatoknál leadott kérelmeket a földhivatal kiszolgálja, ne adj' isten, prioritást ad nekik. De én ezt még nem is tartanám jó ötletnek. Azt gondolom, hogy az lenne a szerencsés dolog, hogyha egyszer ezt el tudnák végezni. Épp ezért teljesen fölösleges volt leállni például a számítógépes rendszerre való átállás kapcsán, hiszen vannak olyan informatikai rendszerek, munkaszervezési módszerek, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a leállás minimális legyen, akár egy-két napot vegyen igénybe, és szükségtelen volt jó néhány önkormányzatnál a több hónapos szünet.
Tisztelt Államtitkár Úr! Azért nem tudom ezt a választ elfogadni, mert az említett szempontok miatt olyan kaotikus helyzet alakul ki a polgárok számára a fővárosban, amit nem lehet elviselni, nem lehet négy-ötezer forintot fizetni üzletembereknek tulajdonilap-másolatért, sorszámért, nem tudom, hány száz vagy hány ezer forintot.
Ez a helyzet elfogadhatatlan, és ezen a helyzeten változtatni kell! Válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir