KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Győriványi Sándor képviselő úr hozzászólásához szerettem volna néhány gondolatot fűzni. Egyrészt szerettem volna megköszönni a képviselő úrnak azt, hogy elmondta: milyen sokoldalúan van a társadalomban a nyugdíjrendszer reformja - a társadalomban és a parlamentben is. Köszönet érte.
A másik: viszont sajnálatomat kell kifejeznem, hogy éppen a szociális igazgatásról szóló törvényt vette górcső alá, és ilyen módon vette górcső alá. Éppen a törvény lényegét homályosította el. Képviselő úr két dolgot sugallt a hozzászólásában. Egyrészt azt, hogy ez a szociális igazgatásról szóló törvény kiejt bizonyos társadalmi csoportokat az ellátórendszerből, másrészt pedig csak az egyedülállókat kezeli.
Képviselő Úr! Ez a szociális igazgatásról szóló törvény éppen a társadalom azon csoportjainak ad, amelyek semmiféle jövedelemmel nem rendelkeztek: idős korúak, nem szereztek nyugdíjjogosultságot. A számukra az elkövetkezendő időben - 1998. január 1-jétől - ez a rendszer fog adni, és nemcsak az egyedülállóknak, hanem azoknak, akik erre rászorultak. A rászorultsági kritériumokat sorolja fel a törvény. Éppen a rászorultak érdeke, hogy megfelelően definiálja a rászorultsági elveket.
Azt reméljük, hogy most egyelőre rászorultsági elven tudjuk ezt az ellátást nyújtani; majd később, reméljük, lehetőségük lesz állampolgári jogon is az időskorúaknak ehhez az ellátáshoz. Köszönöm szépen. (Taps. - Dr. Győriványi Sándor jelentkezik. - Dr. Pusztai Erzsébet: Nincs idő!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir