DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN művelődési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Meg sem kísérlem kiigazítani mindazt a csúsztatást, ferdítést (Dr. Homoki János: Mert nem is lehet!), amit Homoki képviselő úr összehordott. (Dr. Homoki János: Ezek mind idézetek pártdokumentumokból.) Mindenesetre amit Rajki Sándornétól és Nagy Imrétől idézett, az már ebből a mondatból is - de a szövegösszefüggésből méginkább - nyilvánvaló, ők arról beszéltek, hogy az MSZMP-nek nincs morális joga megtartani azt a vagyont, amellyel állítólag jogosan rendelkezik. (Dr. Pusztai Erzsébet: Horn Gyula is erről beszélt?)
(8.30)
Világosan mutatja ugyanakkor ez a vita azt is, hogy nagy vita volt erről az MSZMP-n belül, de erre a vitára pontot tett a '89-es pártkongresszus, amelyik feloszlatta a pártot, a pártvagyon döntő többségét visszaadta a költségvetésnek, a párt az 1989 novemberi négyigenes népszavazáson arra szólította híveit, hogy a pártvagyonnal történő elszámolásra igennel szavazzanak, és a következő parlament elfogadta - törvényben -, hogy az MSZP elszámolt elődjei vagyonával.
Érthetetlen lenne tehát, hogy Homoki képviselő úr miért vetette föl mindezt, ha nem lett volna ott a Horn Gyula-idézet is. Tisztelt Ház! Horn Gyula idézett - vagy idézettnek mondott - szavainak az MSZMP 1989. június 23-24-i ülésének jegyzőkönyvében nyoma sincsen.
Hogy ez nem tévedés, hanem tudatos inszinuáció, azt bizonyítja, hogy Homoki képviselő úr a három másik idézetet oldalszámmal, ezt az idézetet pedig csupán azzal, hogy a 23-24-i ülésen ezt mondta Horn Gyula, idézte.
Tisztelt Ház! Itt ennek a felszólalásnak kizárólag az volt a célja, hogy a miniszterelnököt egy nem igaz mondattal hírbe hozzák.
Tisztelt Képviselő Úr! Ebben a Házban az, hogy valaki hazudik, nem szalonképes kifejezés többé. Én tehát ezt nem mondom önnek. Csak azt mondtam, amit a főnöke szokott mondani: mondjon le! (Derültség, taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir