DR. BALSAI ISTVÁN

Full text search

DR. BALSAI ISTVÁN
DR. BALSAI ISTVÁN (MDF): Tisztelt Országgyűlés! Nem akartam a drága időkeretet fogyasztva és mások elől a szót elvéve hozzászólni az imént is érintett kérdéshez a táblabíróságokat illetően.
Szeretném föltenni azt a szerintem költői kérdést: vajon jól van-e előkészítve az a törvény, amelyhez 49 képviselő nyújtott be módosító javaslatot a helyszíneket illetően? Vajon jól van-e előkészítve az a bizonyos táblabírósági székhely, ha tegnap azt olvastuk az újságban, hogy nincs is székhelye a székhelynek, annak a táblabíróságnak a megyei közgyűlés épületében majd talán lesz egy vagy két emelete? Nem mondom meg, melyik város. Esztergom még nem jelentkezett szegény, azt hiszem azért, mert nagyon rossz tapasztalatai vannak az alkotmánybíróság-székhelyi, alkotmányban is benne lévő rendelkezéssel kapcsolatban. De miféle előkészítés az, ha itt most a menetrendeket, a térképeket, a különböző rivalizálásokat kellene eldönteni, szerintünk helytelenül, előkészítetlenül és időszerűtlenül ebben a kérdésben?
Nagyon kérem a kormányt, fontolja meg, hiszen a saját szempontjait veszélyezteti egy ilyen helyzet, amikor már három-négy új helyszín jelentkezett; egyik helyszín a másik elébe akar kerülni, mások át akarnak sorolódni a táblai illetékesség szempontjából; Zalaegerszeg nem szereti, ha Pécshez tartozik, azt szeretné, ha Győrhöz tartozna. Egészen felfoghatatlan és számomra nagyon furcsa igények fogalmazódnak meg; de az előterjesztő valóban olyannak tartja-e ezt a kérdést, ami tényleg jól előkészített, vagy pedig ez valami kritikát is jelez? Hiszen kormánypárti indítványok vannak itt!
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir