DR. BÁNK ATTILA

Full text search

DR. BÁNK ATTILA
DR. BÁNK ATTILA (FKGP): Köszönöm szépen, szintén Debrecen természetesen (Derültség.), és csak azzal szeretném folytatni, amivel Orosz István képviselőtársam befejezte. Természetes, hogy van egy ilyen kötelezettsége a képviselőnek is, amit egyébként Csákabonyi Balázs előadásában igen plasztikusan hallhattunk.
Viszont az államtitkár úrnak mondom: úgy fejezte ki magát - ha pontosan akarom idézni -, hogy talán nem hiszi itt senki a Házban, hogy bizonyos lobbyérdekek miatt került előtérbe Pécs és Szeged. Én azt hiszem, hogy igen - én nem tudom, de azt hiszem, hogy igen -, és egyébként az előző hozzászóláshoz kapcsolódva ebben igazában túl rosszat nem látok akkor - és akkor Orosz képviselő úrhoz csatlakoznék -, hogyha ezek a lobbyérdekek bizonyos egyéb törvényszerűségeket és objektivitásokat nem tolnának félre vagy nem helyeznének egy picit háttérbe.
Csatlakozva az előző képviselőtársam felszólalásához: Debrecen történelmi helyét, az ország településszerkezetében elfoglalt helyét, azt hiszem, nem kell külön ecsetelnem. Tehát az, hogy Debrecen és ezzel együtt Győr kimarad az első körből, ugyan felveti azt a problémát, amit már a vezérszónoklatunkban is elmondtunk és többször utaltunk rá, hogy egy bizonyos eltolódás lesz magában az igazságszolgáltatásban is, hiszen Budapesthez tíz megye fog tartozni, és mi lesz utána, ezt követően az ottani táblabírákkal; én tehát azt gondolom, hogy ha a táblabíróságot bevezetjük, ezt az öt helyen egyszerre kell bevezetni.
Nem feltétlenül fontos ragaszkodni az 1999-es bevezetéshez, én el tudom képzelni azt, hogy egy hosszabb időintervallumban, mondjuk, 2000-ben egyszerre bevezetni mind az öt helyen a táblabíróságot, már csak azért is, mert egyrészt addigra fel lehet készülni úgy anyagilag - nyilvánvalóan ennek ilyen kihatása is lesz -, mint személyi feltételekben, valamint az oktatásban is megjelenhet az egyetemi képzésben (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) - befejezem alelnök asszony - a táblabíráskodás gondolata.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir