DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Full text search

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én azt hiszem, reménytelen és felelőtlen vállalkozás volna az, ha én most Balsai képviselő úr körülbelül 20 perces felszólalására kívánnék reagálni és megpróbálni megcáfolni azokat a - sok esetben - feltételezéseket, amelyek itt az előadásában elhangzottak.
Mivel ez teljesen reménytelen, és éppen ezért itt ma felesleges is, egyetlenegy dologra reagálnék, egy költői kérdésére, hogy miért az Országos Ügyvédi Kamara elnöke, és miért nem a Magyar Közjegyzői Kamarának az elnöke a tagja a leendő országos igazságszolgáltatási tanácsnak. Ha egy kicsit belegondol az ember a két intézményrendszer közötti különbségekbe, akkor azonnal látja azt, hogy a magyar igazságszolgáltatás terén nem egyfajta és nem egyforma súlyú szerepet töltenek be. Az Országos Ügyvédi Kamara elnöke egy több mint hétezres ügyvédségnek... (Dr. Balsai István: Nem ezt kifogásoltam!) Elnézést kérek, én úgy hallottam, hogy miért éppen ő, és miért nem a másik, mert annyi erővel lehetne a másik is - így hangzott el, emlékezetem szerint nem is először, mert a múltkor is így említette emlékezetem szerint a képviselő úr, de mindegy. Tehát én erre válaszolok.
Az Országos Ügyvédi Kamara elnöke egy több mint hétezer tagú intézményt képvisel, méghozzá egy olyan intézményt, amelynek a tagjai a legközelebbi kapcsolatban vannak a gyakorlati igazságszolgáltatással - gondolom, ez nem vitás; ugyanakkor a közjegyzői kar munkája, amit rendkívül nagyra becsülök, egészen más jellegű. És hogyha még azt is hozzátesszük, hogy ha az országos igazságszolgáltatási tanácsban lévő nem bíró tagokra gondolunk, ahol a végrehajtó hatalmat az igazságügy-miniszter testesíti meg és két országgyűlési képviselő is van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), akkor azt hiszem, érthető ez a megoldás.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir