DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, alelnök asszony. Tisztelt Ház! Hack Péter felszólalásához szeretnék egy gondolatot hozzáfűzni, helyesebben egy kérdést. Az alkotmány-előkészítés során az MSZP kivételével valamennyi párt az ügyészséget a kormány alá szerette volna helyezni.
Az az érzésem - miközben a bértáblával kapcsolatos kérdést szeretném felvetni -, hogy olyan helyzetben vagyunk, mint a rossz futballbíró, aki egyszer hibázott, és azt úgy akarja kijavítani, hogy a másik oldalra is ad valamit. Az ügyészséget az MSZP megvétózta, az ügyészség önálló, parlament alá tartozó testület. Tisztelettel azt kérdezem, hogy az ügyészségi pótlékoknál miért van differenciálás.
(11.30)
Miért van az, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke 120 százalék vezetői pótlékot kap, míg a legfőbb ügyész csak 100 százalékot kap? Akkor, amikor a kollégiumvezető bíró 35 százalékot kap, az ugyanezen a szinten lévő legfőbb ügyészségi csoportvezető csak 25 százalékot kap. Miért van az, hogy az ügyészségi szolgálati törvényvezető beosztású ügyvédnek tekinti a csoportvezetőt és az osztályvezető-helyettest, ezzel szemben az ügyészségi szolgálati törvény itt semmilyen pótlékot ezeknek a beosztottaknak nem állapít meg?
Azt hiszem, hogy itt meg kellene teremteni az egyensúlyt, és nem lenne az az érzés, hogy most így próbálunk differenciálni az ügyészség és a bíróság között. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir