DR. SZIGETHY ISTVÁN

Full text search

DR. SZIGETHY ISTVÁN
DR. SZIGETHY ISTVÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Balsai István az előbb szóba hozta a Zala megyei képviselők közös indítványát, erről néhány szót el szeretnék mondani, nehogy félreértés legyen ezzel kapcsolatosan.
A megye tíz képviselője közül - pártállástól függetlenül - kilenc adott be egy közös kérelmet, amely szerint azt kérik, hogy hosszabb távon a győri táblához, addig pedig, amíg az megalakul, a budapesti táblához tartozzék Zala megye. Ennek az a magyarázata, hogy a megye közlekedési kapcsolatai ezt így indokolják reálisabban, olcsóbban.
Balsai István jogosan megkérdezhetné, hogy ezzel miért nem számoltak előzetesen, erre szeretnék reagálni. Ahogy Toller László az előbb említést tett arról: az országos területfejlesztési koncepció korábbi változataiban a regionális beosztás keretében Zala megyét a dél-dunántúli régióhoz sorolták be, és az igazságügyi tárca teljes joggal ezzel összhangban tervezte ezt az illetékességi területet is. Időközben Zala megye önkormányzatának és településfejlesztési tanácsának külön-külön meghozott, de egybehangzó döntése alapján az országos településfejlesztési koncepció keretében a nagy régióknál Zala megyét a nyugat-dunántúli régióhoz sorolták át.
A mostani indítványunknak ez a konkrét alapja. Ez egyébként a törvény előterjesztésével szinte párhuzamosan zajlott le, és a megye képviselői ezért kérték azt, hogy a területfejlesztési koncepcióval összhangban kerüljön megállapításra a megye bírósági illetékességi besorolása is. Hangsúlyozni szeretném tehát, hogy itt nem előkészítési probléma volt, a törvény előkészítésének egy későbbi szakaszában következett be egy olyan változás, amelyet a megye képviselői kérnek figyelembe venni. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir