DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Csákabonyi Balázs! Én úgy érzem, a képviselő úr mostani hozzászólásával mindent megtett Kaposvár érdekében, azonban vannak olyan szempontok, amelyeket talán nem vett figyelembe. Az egyik szempont mindenekelőtt az, hogy amíg táblabíróság létezett Magyarországon, annak a dél-dunántúli régióban Pécs volt a tradicionális székhelye, és annak a táblabíróságnak az illetékességi területe - a Magyarországtól elkerült területeket kivéve - ugyanaz volt, mint ami a törvényjavaslatban most található.
A tradíción túl azért nem szabad elfelejtkezni arról sem - ha már a területfejlesztésről szólt -, hogy három megye, három megye közgyűlése megállapodott abban: a régió igazgatási és egyetemi centrumának Pécset tekinti, ezt három megye megyei közgyűlésének elnöke aláírta, és ez a megállapodás rendelkezésre áll. Úgyhogy ha státusszimbólumokat keresünk, akkor valószínűleg nem a megyék közötti megállapodás ellenében kellene érvelni.
A harmadik ilyen elem mindezek után még az lehet, hogy a Baranya Megyei Bíróság valójában felkészült a feladat ellátására, és amikor Solt Pál legfelsőbb bírósági elnök úr legutóbbi látogatása során értékelték a megyei bírói szervezet munkáját, akkor az országban minden mutató tekintetében második helyen áll a Baranya Megyei Bíróság és bírói szervezet.
A negyedik szempont, lehetőség, ami, úgy gondolom, nem mellékes, az egyetemi város mellett az Erzsébet Tudományegyetem... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) - bocsánat, befejezem, elnök asszony, igen - ...maga az egyetemi oktatás és a bíróságok kapcsolata, ez pedig, azt hiszem, a részletes vitában majd szakmailag is értékelhető lesz.
Én mindenesetre köszönöm a figyelemfelhívását, de talán Pécs mellett... (Az elnök kikapcsolja a mikrofont. - Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir