DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Magam is részt vettem a tejvilágnapi rendezvényen, és nagy örömmel hallottam, hogy új lendületet próbál venni ez az ágazat. Mondhatjuk azt, hogy a tej a fehér motor, a fehér varázs, hisz olyan jelentős vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, ami különösen a fiatalkorúak, a gyermekek számára nélkülözhetetlen. Egyben egészségmegőrző és betegségmegelőző hatása is van, ezért nagyon fontos a fogyasztása.
Gyimóthy képviselőtársam elmondta, milyen jelentős mértékben csökkent a tejfogyasztás. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy van már olyan működő iskolatej-alapítvány, amely próbálja ezt megoldani akár Budapesten, akár a Dunántúlon, négy megyében. Ezért kicsit sajnálatosnak tartom, hogy ebbe megint a privatizációt próbálta Gyimóthy képviselő úr beleszőni, hisz éppen a privatizált tejipari cégek is jelentős mértékben támogatják az iskolatej-akciót, például a két deciliteres dobozos tejre 10 forint/doboz támogatást adnak, hogy ezzel is könnyítsék és lehetővé tegyék ennek a fogyasztását.
Valóban indul egy reklámkampány a nyár folyamán a tévében, a rádióban és óriásplakátok formájában. Lehet, hogy még agresszívabb reklámkampány kellene, úgy, mint ahogy általában az üdítőitaloknál ezt tapasztaljuk, de remélem, hogy figyelemfelkeltő hatása ennek is lesz a megcélzott korosztályra, főleg az iskolás korúakra és azokra a családanyákra, akik a bevásárlásban élen járnak és a gyermekek tejfogyasztásában szintén jelentős szerepük van.
Tehát helyenként már működik az iskolatejprogram, ezt kellene kiterjeszteni, és ebben nyilván nemcsak a földművelésügyi tárcának lesz jelentős szerepe, hanem a népjólétinek is, valamint a Művelődési és Közoktatási Minisztériumnak is. Gondolom, így együttesen sikerül ezen segíteni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir