DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Két percben természetesen nincs arra lehetőségem, hogy egy félórás beszéd minden részletére reagáljak, ezért csak Salamon képviselő úr figyelmét hívnám fel a jogorvoslattal kapcsolatban Solt Pál, legfelsőbb bírósági elnök úr itt elhangzott beszédére, úgy gondolom, hogy nagyon tanulságos jogi szempontból.
A jogállással kapcsolatban felhívnám Salamon képviselő úr figyelmét a jelenleg hatályos alkotmány szövegére, amely például a képviselőknél hasonló szabályokat határoz meg, mint amit most a miniszterelnöknél, illetve a miniszterekkel kapcsolatban javaslunk.
Arra viszont már reagálnom kell, hogy Salamon képviselő úr azt állította: én nem mondtam igazat, nem ajánlotta föl a kormány a koncepciónak megfelelő szöveg beiktatását. Ezt nem először állítottam, elmondtam az alkotmányügyi bizottság ülésén, elmondtam más témánál itt, a parlamentben. Természetesen a hétpárti tárgyaláson jelen levők sehol nem tiltakoztak ez ellen, hiszen a ténynek felelt meg, én magam ajánlottam ezt a megoldást. De ha Salamon képviselő úr erre nem emlékszik, ez nem probléma, akkor én itt most megint fel tudom ajánlani, hogy még mindig tudjuk módosítani a szöveget a koncepciónak megfelelően, de nyilvánvalóan most sem fogják támogatni az ellenzéki pártok. Úgyhogy azt hiszem, kár azon vitatkozni, hogy megtörtént-e a felajánlás; egyébként megtörtént. Ismételten felajánlhatjuk, ha mégis a Fidesz megváltoztatta a véleményét, hogy egy ilyen változtatott szöveget hajlandók elfogadni, ezt természetesen a legnagyobb örömmel fogadnánk, hiszen - mint ahogy Bauer képviselőtársam is elmondta - számunkra lenne a legnagyobb öröm, ha több ellenzéki párt támogatásával tudnánk elfogadni az alkotmánymódosítást.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir