DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Itt is egy olyan országgyűlési határozati javaslatról van szó, ahol - ki kell mondanom nyíltan - a kormánynak fel kellett volna figyelnie arra a csapdahelyzetre, amely adott helyzetben a magyar költségvetésnek komoly károkat okoz.
Miről van szó? A külföldi csapatok magyarországi tartózkodásával kapcsolatos egyezmények alapján állami költségvetési szervek - mint például a Vám- és Pénzügyőrség, a Határőrség, a rendőrség - különböző szolgáltatásokat nyújtanak a katonai egységek részére. A megállapodás alapján ennek költségeit a külföldi csapatok viselik. Eddig minden rendben is van. Az állami költségvetési szervek eleget is tettek kötelezettségeiknek, azonban a szolgáltatásokért esedékes költségeket több esetben nem egyenlítették ki, annak ellenére, hogy a fentiekben felsorolt magyar költségvetési szervek a költségek pontos adatait tartalmazó követeléseiket a Honvédelmi Minisztériumon keresztül eljuttatták az illetékes katonai parancsnokságokhoz. Az említett szervek a szolgáltatásokat folyamatosan nyújtják, ezért az adósság összege napról napra halmozódik. Mindezek következtében a Magyar Köztársaság költségvetéséből kell fedezni a szolgáltatás költségeit, amíg azok be nem folynak.
Erre tekintettel a Független Kisgazdapárt sürgős intézkedéseket kér foganatosítani az adósság kiegyenlítésére. Ezen felül meg kell vizsgálni a költségek viselésének eddigi rendszerét, mert a magyar állam költségvetéséből a külföldi (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) csapatok részére nyújtott szolgáltatások ellenértéket megelőlegezni nem lenne helyes.
Kérem ezért, javasolják, hogy ez a tétel kivizsgálásra (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) kerülhessen, és a megfelelő döntések meghozhatók legyenek. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir