DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA
DR. TORGYÁN JÓZSEFNÉ CSEH MÁRIA (FKGP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A gyermekélelmezés helyzetének megoldása nagyon fontos, hiszen hazánk európai integrációs törekvései indokolttá teszik a felnövekvő ifjúság minél magasabb színvonalú nevelését és oktatását. A Független Kisgazdapárt azonban úgy gondolja, hogy a reggeli nélkül, éhesen iskolába induló gyermeket sem oktatni, sem nevelni nem lehet. A Független Kisgazdapárt országgyűlési képviselői a lakossági fórumokon egyre gyakrabban hallják azt a panaszt, hogy a többgyermekes, de munkanélkülivé vált szülők képtelenek kifizetni a gyermekek óvodai, illetve napköziotthonos ellátásáért járó összegeket.
Teljesen ellentmondásos helyzet az, hogy amíg a gyermekeinktől iskolai teljesítményeket várunk, addig azoknak nincs mit enni, és éhesen ülik végig az órákat. Felül kell vizsgálni, hogy az 1998. évi költségvetés tervezése során mekkora összegekkel tudja csökkenteni a kormány a bankkonszolidációra fordított kereteket, a magas rangú állami tisztségeket betöltő személyek javadalmazására és végkielégítésére fordított kereteket, továbbá azokra az állami megrendelésekre fordított kereteket, amelyeket például Tocsik Márta kapott.
Továbbá azt is felül kell vizsgálni, hogy költségvetési megtakarításokból miként lehetne megoldani azt, hogy minden iskolába járó gyermek - beleértve a középiskolásokat is - 3 deciliter tejet és 2 kiflit kapjon ingyenesen akkor, amikor reggel belép az iskolába; továbbá az iskolában kapott ebédért csak azon családok gyermekei fizessenek, amelyekről köztudomású, hogy a szülők stabilan magas jövedelemmel rendelkeznek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Kérem önálló képviselői indítványom elfogadását. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir