DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen. Kedves szocialista képviselőtársam megszólított. Igazán sajnálom, Gyula, mondhatnám azt, hogy miért nem olvasott az utóbbi időben újságot. De ha elolvasta azt a parlamenti vizsgálóbizottsági jelentést, amit az MDF-es Kis Gyula képviselőtársunk vezetésével letettek a parlament asztalára, akkor nem mondta volna azt, hogy nem fogalmazódtak meg nagyon súlyos kritikák például - és ebben igazat adok - az Egészségbiztosítási Önkormányzat tevékenységével kapcsolatban; az Egészségbiztosítási Önkormányzat vagyongazdálkodását illetően, hogy csak egy-két esetet említsek: CM-klinika, magánmentő-szolgálat, vényellenőrzési rendszer, és nem sorolom tovább - akkor gondolom, nem mondta volna ezt. Egy dologban teljesen egyetértek: a magyar egészségügy helyzetét illetően azt gondolom, a magyar egészségügy ma soha nem látott, igen mély válságban van, de én is úgy gondolom, mindezek a törvénysértések, jogszabálysértések nem feltétlenül kapcsolhatók össze a magyar egészségügy helyzetével.
Miniszter úr azt mondta, hogy itt kötöttünk egy kompromisszumot, amit lehet rossznak vagy jónak nevezni. Én arra lennék inkább kíváncsi, hogy ki kivel kötött kompromisszumot: a kormány vagy a Népjóléti Minisztérium kötött az önkormányzat elnökségével, vezetésével, szakszervezetekkel, vagy kivel kötött kompromisszumot.
(20.00)
A társadalombiztosítási önkormányzatokat ugyanis nem lehet ilyen kompromisszumos megoldásokra felépíteni. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir