ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)

Full text search

ELNÖK (dr. Füzessy Tibor)
ELNÖK (dr. Füzessy Tibor): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4018. számon, a bizottságok együttes ajánlásait pedig T/4018/62. számon kapták kézhez képviselőtársaim.
Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, kívánják-e az ajánlást kiegészíteni. (Nincs ilyen jelzés.) Nem kívánják.
Tisztelt Országgyűlés! A részletes vita szakaszolására a törvényjavaslat szerkezeti rendjének és a módosító javaslatok közötti összefüggéseknek megfelelően teszek javaslatot.
Ennek alapján a törvényjavaslat 1-15. §-aihoz benyújtott indítványok vitájára kerül először sor az ajánlás 3-75. pontjai, valamint ezekkel összefüggésben a 83-94. pontjai szerint. Ezek a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló 1991. évi LXXXIV. törvény szakaszainak módosítását kezdeményezik.
A vita második szakasza a törvényjavaslat 16. §-ának módosítását kezdeményező módosító indítványokat tartalmazza az ajánlás 76. és 77. pontjai szerint, amelyek a társadalombiztosítás pénzügyi alapjairól szóló törvény rendelkezéseinek módosításait javasolják.
Végül a részletes vita utolsó szakaszában az átmeneti rendelkezésekhez kapcsolódóan az ajánlás 78-82. pontjainak megvitatása következhet.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a vita javasolt szerkezetét. Kérem, hogy kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége az indítványt elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az első vitaszakasz az ajánlás 1-75., valamint 83-94. pontjai alapján. Megkérdezem, kíván-e valaki szólni a vita e szakaszában.
Megadom a szót Szolnoki Andrea képviselő asszonynak, Szabad Demokraták Szövetsége.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir